Home POLITIC LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL MULT-AȘTEPTAT: ȘI-A DAT DEMISIA DIN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CAMENEREI DEPUTAȚILOR

LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL MULT-AȘTEPTAT: ȘI-A DAT DEMISIA DIN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CAMENEREI DEPUTAȚILOR

0
LUDOVIC ORBAN A FĂCUT ANUNȚUL MULT-AȘTEPTAT: ȘI-A DAT DEMISIA DIN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CAMENEREI DEPUTAȚILOR

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, și-a respectat cuvântul și a anunțat astăzi că demisionează din conducerea Camerei Deputaților. El a acuzat noua echipă din fruntea PNL că duce o politică distructivă pentru partid și că a subminat coaliția de guvernare prin deciziile promovate de Florin Cîțu.

Orban spune că va aștepta finalul actualei crize politice pentru a lua o decizie în privința viitorului său politic. Deocamdată, fostul fruntaș liberal a redat ideea că nu se mai regăsește în politica partidului pe care l-a servit timp de 30 de ani.

Demisia lui Orban deschide un nou front de luptă între partidele din opoziție și cele de la putere. Instalarea unui nou președinte în fotoliul din fruntea Camerei Deputaților va fi cel mai important test al majorității parlamentare, dar și al poziționării taberelor. Dacă liberalii vor reuși să păstreze funcția în portofoliul PNL, atunci este clar că o vor face cu sprijinul aliaților tradiționali: USR și UDMR. În cazul în care funcția va fi adjudecată de un lider al opoziției, test lucru va însemna finalul coaliției majoritare rezultată după alegeri și va consfinți un alt tip de negocieri între partidele parlamentare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here