Președintele Klaus Iohannis și-a dat acordul în această dimineață pentru începerea urmăririi penale a fostului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este acuzat că ar fi primit o mită de 800 de mii de dolari în schimbul unui aviz favorabil pentru achiziția unor licențe Microsoft. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2007 – 2008, când C.P. Tăriceanu ocupa funcția de prim-ministru.

Expunerea de motive din referatul DNA:

„Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Persoana respectivă ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăților făcute de statul roman către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.