Într-o declarație acordată RFI România, liderul UDMR Kelemen Hunor, critică accederea Alianței pentru Unirea Românilor în Parlament. El susține că noua majoritate ar trebui construită în zona de centru-dreapta, iar UDMR dorește să intre la guvernare. Alianța pentru Unirea Românilor este o formațiune politică ce militează pentru unirea Republicii Moldova cu România și promovează un mesaj naționalist.

”Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

KELEMEN HUNOR, Președinte UDMR

UDMR a promovat în Parlamentul României un proiect de lege care prevedea acordarea autonomiei teritoriale pentru așa numitul ˝Ținut Secuiesc˝. Acest proiect a generat un imens scandal, după ce a trecut de Camera Deputaților prin aprobare tacită. Președintele Klaus Johannis a avut o reacție vehementă la momentul respectiv, acuzând o înțelegere ascunsă PSD – UDMR, îndreptată împotriva suveranității României.

L E G E

privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc

Art. 2. – Ţinutul Secuiesc devine o regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României.

a) Competenţele regiunii sunt stabilite prin prezentul statut al regiunii, de lege, sau de dreptul internaţional.

b) Competenţele specifice ale regiunii nu pot fi puse în discuţie sau limitate decât prin lege sau aplicând dreptul internaţional.

c) Regiunea are dreptul de decizie şi de gestionare în domeniile care aparţin competenţelor sale specifice. Acest drept include adoptarea şi exercitarea unei politici proprii regiunii.

d) În limitele legii, este de dorit transferarea în competenţa regiunii şi a unor sarcini care aparţin unor competenţe naţionale. Regiunea trebuie să dispună de mijloacele necesare realizării acestui scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.