Home JUSTIȚIE UPDATE: LIVIU DRAGNEA A FOST ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE

UPDATE: LIVIU DRAGNEA A FOST ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE

0
UPDATE: LIVIU DRAGNEA A FOST ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE
Sursa Foto: https://www.facebook.com/liviudragnea.ro/photos/2292078930870841

„Soluția pe scurt: – în baza art.

425 indice 1 alin. 7 pct.l lit. b Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, împotriva sentinței penale nr. 1025 din 27.04.2021 pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 București, în dosarul nr. 7901/302/2021 în baza art. 425 ind.l alin.7 pct.2 lit.a Cod procedură penală, admite contestația formulată de petentul contestator DRAGNEA NICOLAE LIVIU, împotriva sentinței penale nr. 1025 din 27.04.2021, pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 Bucure?ti, Desfiin? ează sentința penală nr. 1025 din 27.04.2021 pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 București în dosarul nr. 7901/302/2021 și rejudecând, dispune: în baza art. 587 alin. (1) C.p.p. rap. la art. 59 Cod penal 1969 și art. 5 Cod penal, admite cererea de liberare condi?ionată formulată de petentul contestator DRAGNEA NICOLAE LIVIU .

Dispune liberarea condiționată a petentul contestator DRAGNEA NICOLAE LIVIU, cu acelea?i date de identificare, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 71 din 27.05.2019 emis de Tribunalul București în baza sentinței penale nr. 377 din 21.06.2018 pronunțată de I.C.C.J, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 142/27.05.2019 a I.C.C.J Completul de 5 judecători. în baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Ia act de faptul că, petentul contestator a fost asistat de către apărători aleși. Definitivă. Pronunțată în ședință”

ȘTIREA INIȚIALĂ: JUDECĂTORII TRIBUNALULUI GIURGIU DECID ASTĂZI DACĂ LIVIU DRAGNEA VA FI ELIBERAT

Judecătorii de la tribunalul Giurgiu au dezbătut cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, iar magistrații rămân în pronunțare. Liviu Dragnea execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, “este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Conform actelor depuse în instanţă, Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă, ceea ce a condus “la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie”.

În plus, Liviu Dragnea reclamă că dreptul său la sănătate a fost încălcat întrucât i-a fost refuzat, în mod sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de eliberare condiţionată, Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că “instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here