Home ECONOMIE INS: ÎN LUNA APRILIE 2021, PRODUCŢIA INDUSTRIALĂ A SCĂZUT FAŢĂ DE LUNA PRECEDENTĂ

INS: ÎN LUNA APRILIE 2021, PRODUCŢIA INDUSTRIALĂ A SCĂZUT FAŢĂ DE LUNA PRECEDENTĂ

0
INS: ÎN LUNA APRILIE 2021, PRODUCŢIA INDUSTRIALĂ A SCĂZUT FAŢĂ DE LUNA PRECEDENTĂ

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), în luna aprilie 2021, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,9% ca serie brută și a crescut cu 2,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. De asemenea, producţia industrială a crescut cu 14,3% ca serie brută şi cu 14,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020.

În luna aprilie 2021, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,9% ca serie brută şi a crescut cu 2,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mare atât ca serie brută (68,0%), cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (63,2%).

În luna aprilie 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 5,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (13,4%) şi industria prelucrătoare (5,1%). Industria extractivă a crescut cu 4,8%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 2,7% faţă de luna precedentă, datorită creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractivă (10,7%), industria prelucrătoare (6,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (2,2%)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here