Situație uluitoare în școli, în plin val patru al epidemiei: elevii nu pot fi vaccinați nici la o săptămână de la începerea școlilor, pentru că autoritățile nu au fost în stare să elaboreze și să emită un formular prin care părinții să își poate exprima acceptul pentru imunizarea copiilor.

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că Ministerul sănătății are competența de a gestiona date personale cu caracter personal și că de acolo ar fi trebuit găsită formula juridică de realizare a chestionarului.

Ministerul Sanatatii este singurul autorizat in prelucrarea datelor medicale cu caracter personal! Formularul care va fi elaborat de către cei în drept – MS – va avea o prima întrebare: este sau nu este vaccinat. Dacă este vaccinat, nu mai trebuie răspuns la cea de a doua întrebare care va avea 3 variante de răspuns: DA ; NU; Indecis. Formularele nu sunt obligatorii și nu constituie obligație de vaccinare! Nicio școala nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare deoarece nu s-a aprobat încă din perspectiva juridica “Formularul de exprimare a intenției de vaccinare” Sunt dificultăți din perspectiva bazei legale – respectarea GDPR impusă de Autoritatea Nationala pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. ME a transmis către MS o solicitare de sprijin pentru elaborarea unui formular privind intentia de vaccinare din care sa reiasă 3 variante de răspuns cu privire la intentia de vaccinare : DA, NU, INDECIS. Acest formular elaborat de MS urmează sa fie transmis de către ME in scoli avand ca scop sprijinirea celor care beneficiaza de acordul informat al părinților sau tutorilor legali pentru organizarea de echipe mobile de vaccinare in scoli. In urma acestor răspunsuri se vor putea organiza echipe mobile de vaccinare in scoli de către CNCAV in colaborare cu DSP .

Sorin Cîmpeanu – Ministrul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.