Home APĂRARE ÎNCĂ UN CETĂȚEAN ROMÂN A FOST SCOS DIN AFGANISTAN CU AVIONUL MILITAR TRIMIS SPECIAL LA KABUL. MISIUNEA ROMÂNEASCĂ ÎNCEARCĂ SĂ EXTRAGĂ ACUM ȘI FOȘTI COLABORATORI LOCALI AI ARMATEI (COMUNICAT)

ÎNCĂ UN CETĂȚEAN ROMÂN A FOST SCOS DIN AFGANISTAN CU AVIONUL MILITAR TRIMIS SPECIAL LA KABUL. MISIUNEA ROMÂNEASCĂ ÎNCEARCĂ SĂ EXTRAGĂ ACUM ȘI FOȘTI COLABORATORI LOCALI AI ARMATEI (COMUNICAT)

0
ÎNCĂ UN CETĂȚEAN ROMÂN A FOST SCOS DIN AFGANISTAN CU AVIONUL MILITAR TRIMIS SPECIAL LA KABUL. MISIUNEA ROMÂNEASCĂ ÎNCEARCĂ SĂ EXTRAGĂ ACUM ȘI FOȘTI COLABORATORI LOCALI AI ARMATEI (COMUNICAT)


Continuă evacuarea din Afganistan cu aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române. Aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a evacuat, în cursul dimineții de vineri, 20 august, patru cetățeni (un român, un american, un bulgar și un britanic) de pe aeroportul internațional din Kabul, în condiții de siguranță.Ulterior preluării celor patru cetățeni, aeronava a decolat cu destinația Islamabad, unde va staționa în perioada următoare, fiind pregătită să se deplaseze din nou la Kabul pentru evacuarea altor cetățeni atunci când aceștia vor ajunge în aeroportul internațional.MApN este în permanentă legătură, in cadrul Celulei de criză interinstituțională, cu celelalte structuri cu responsabilități la nivel național și internațional în gestionarea crizei, astfel încât evacuarea, protecția și transportul persoanelor să se desfășoare în condiții de siguranță.

MApN

De asemenea, Celula de criză interinstituțională a efectuat deja demersurile necesare pentru identificarea, validarea și contactarea unui număr de cetățeni afgani, foști colaboratori ai trupelor române pe perioada desfășurării misiunii acestora în Afganistan, respectiv studenți bursieri ai statului român cu studii în derulare sau care au fost acceptați la studii în România. În măsura în care aceștia vor putea ajunge în aeroportul internațional din Kabul, aceștia vor fi preluați spre evacuare cu aeronava militară românească. Este de subliniat că situația de securitate din Kabul se menține complexă și fluidă, ceea ce implică adaptarea constantă a planului de evacuare, în funcție de diverși factori, care au propria dinamică. Prioritatea Celulei de criză interinstituționale este în prezent asigurarea tranzitului spre aeroport în condiții de siguranță cât mai bune, în circumstanțele de securitate existente, pentru cetățenii români care au solicitat evacuarea. Ca și în cazul cetățenilor români preluați deja, Celula de criză interinstituțională va acționa pentru a prelua cetățenii români care au solicitat repatrierea de îndată ce sunt întrunite condițiile de preluare din aeroport și pentru a-i evacua aerian de îndată ce va fi posibil. În acest scop, Celula de criză interinstituțională evaluează permanent, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here