Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut la începutul acestei luni menținerea orelor de curs în școală pentru clasele terminale, inclusiv în scenariul roșu. Mai exact, elevii din clasa a VIII-a și a XII-a ar trebui să continue orele în format fizic, chiar dacă rata de incidență a depășit numărul 3 la mia de locuitori.

PUB

Sorin Cîmpeanu spune că a făcut propunerea ținând cont de faptul că aceștia au de susținut Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat, iar în luna martie vor avea loc simulările pentru aceste examene. Ministrul Educației a trimis pe 1 martie o solicitare către Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar nici până în acest moment nu a primit un răspuns.

Pentru a rezolva, totuși, problema, ministrul a trimis încă o solicitare către CNSU, care este prezidat chiar de premierul Florin Cîțu. Nici acest comitet nu a răspuns propunerii. Acum când Bucureștiul este în pragul scenariului roșu, situația devine presantă, iar luni ar putea fi cazul ca elevii din anii terminali să își întrerupă iar cursurile la clasă. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu a declarat al Digi24 că este sigur că propunerea sa va fi rezolvată favorabil în timp util.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.