Surse guvernamentale au declarat pentru Quick News România că în ședința de guvern de astăzi ar urma să fie aprobat proiectul de lege prin care activitatea operatorilor economici este sistată pentru o perioadă de timp, în cazul nerespectării normelor de combatere a pandemiei de covid-19.

PUB

Proiectul de lege prevede sistarea activității barurilor, restaurantelor, cluburilor care nu respectă restricțiile aflate în vigoare repetat, activitatea va fi suspendată pentru 14 zile, iar pentru a doua constatare a neregulilor se va opri activitatea pentru 30 de zile.

În cazul repetării, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă, a contravenției prevăzute la art. 65 lit. q), de către conducătorul unui operator economic, pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la art. 66, agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f)…) În cazul în care constată săvârșirea contravenției prevăzute la art. 65 lit. r), pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la art. 66, agentul constatator dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 30 de zile, a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfășoară activitatea suspendată temporar prin măsurile stabilite potrivit art. 5 alin. (3) lit. f).

Potrivit proiectului de lege, cei care vor constat neregulile vor fi agenții și ofițerii de poliție, subofițerii și ofițerii de jandarmi, polițiștii locali.

PROIECTUL DE LEGE POATE FI CONSULTAT AICI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.