Home POLITIC GUVERNUL TRANSFERĂ ASTĂZI ACȚIUNILE BTT SA DE LA MINISTERUL SPORTULUI LA MINISTERUL FAMILIEI

GUVERNUL TRANSFERĂ ASTĂZI ACȚIUNILE BTT SA DE LA MINISTERUL SPORTULUI LA MINISTERUL FAMILIEI

0
GUVERNUL TRANSFERĂ ASTĂZI ACȚIUNILE BTT SA DE LA MINISTERUL SPORTULUI LA MINISTERUL FAMILIEI

Guvernul are pe ordinea de zi o Ordonanță prin care transferă pachetul de acțiuni deținut de stat la Biroul de Turism pentru Tineret. Participația statului a fost până astăzi în portofoliul Ministerului Tineretului și Sportului, dar odată cu reorganizarea dictată de înființarea Ministerului Familiei, executivul decide să treacă BTT în gestiunea acestuia.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse preia de la Ministerul Tineretului și Sportului pachetul de acţiuni deținut de stat la societatea „Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)” – S.A. Bucureşti, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 481/2013 privind aprobarea transferului pachetului de acțiuni detinut de stat la societatea Biroul de Turism Pentru Tineret (B.T.T) – SA București din administrarea Autorității pentru Administrarea Activelor Statului în administrarea Ministerului Tineretului si Sportului;

(13) Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va exercita toate drepturile şi îşi va asuma toate obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar, în numele statului, la societatea “Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)” – S.A. Bucureşti, în condiţiile legii, aceasta funcționând sub autoritatea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

(14) Predarea-preluarea pachetului de acţiuni prevăzut la alin. (1) se face pe bază de protocol încheiat între Ministerului Tineretului și Sportului şi Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

(15) Exercitarea drepturilor de proprietate private a statului asupra acțiunilor prevăzute la alin. (12) se supune dispozițiilor art. 362 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, care rămân aplicabile”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here