Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în această seară că speră ca noua lege a educației să fie aprobată în parlament până la începutul anului viitor. Acesta a spus că își asumă întârzierea proiectului “România Educată” pentru că dorește ca această inițiativă să aibă la bază o consultare cât mai largă.

Guvernul condus de Florin Cîțu și-a asumat printr-un memorandum adoptat în prezența președintelui Klaus Iohannis că acest proiect va fi finalizat până la finalul anului de către membrii cabinetului, având termene calare de implementare.

Memorandumul cuprinde și termene de implementare de către guvern a proiectului:

  1. Constituirea unui grup de lucru interministerial coordonat de Primul Ministru, care va elabora rapoarte trimestriale de monitorizare a implementării Proiectului „România Educată” – termen 1 august 2021;
  2. Adoptarea unei Hotărâri de Guvern privind aprobarea Planului de acțiune, cu termene și responsabilități, pentru implementarea Proiectului „România Educată” – termen 10 septembrie 2021;
  3. Elaborarea Pachetului legislativ care să asigure implementarea Proiectului „România Educată” – termen 1 octombrie 2021;
  4. Organizarea de consultări cu partenerii sociali, reprezentanți ai asociațiilor de părinți, ai mediului economic și organizațiilor neguvernamentale, ai comunităților locale, ai altor autorități/ entități publice, elevi, studenți, profesori, experți, pentru definitivarea Pachetului legislativ – octombrie – noiembrie 2021.

Executivul a rămas repetent la fapte și la acte normative aprobate pentru a implementa acest proiect. Proiectul România Educată este format dintr-o hotărâre de guvern privind obiectivele pe care trebuie să le atingă guvernul prin pachetul legislativ pe care trebuia să îl prezinte în urmă cu câteva zile. Hotărârea de guvern trebuia să fie adoptată până pe data de 10 septembrie, iar noua lege trebuia să fie prezentată pe data de 1 octombrie.

În acest moment, guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură și nu mai poate să inițieze hotărârii de guvern privind politicile publice viitoare (Proiectul România Educată) și nu poate să adopte proiecte de lege în timpul interimatului. Astfel, proiectul de țară România Educată trebuie să aștepte până când politicienii se vor pune la masă și se vor împăca pe o formă de a guverna cu puteri depline, dar educația României trebuie să aștepte vremuri limpezi pe la cele trei palate de la conducerea Țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.