Home SOCIAL GREVA DE LA STB CONTINUĂ ȘI ASTĂZI, DEȘI INSTANȚA A DECIS IERI SUSPENDAREA PROTESTULUI

GREVA DE LA STB CONTINUĂ ȘI ASTĂZI, DEȘI INSTANȚA A DECIS IERI SUSPENDAREA PROTESTULUI

0
GREVA DE LA STB CONTINUĂ ȘI ASTĂZI, DEȘI INSTANȚA A DECIS IERI SUSPENDAREA PROTESTULUI

Criza declanșată ieri dimineață în Capitală, odată cu întreruperea circulației în transportul comuna de suprafață se prelungește și astăzi, după ce angajații STB au refuzat să se conformeze unei decizii pronunțate în instanță. Autobuzele și tramvaiele au rămas în garaje, deși directorul general al STB i-a amenințat pe protestatari că ar putea răspunde pentru acțiunea ilegală de blocare a transportului de călători.

Ieri dimineață, angajații societății de transport au decis să oprească lucrul în cadrul unei acțiuni spontane de protest. Ei cer măriri salariale și demiterea imediată a conducerii Societății. Protestul a fost declarat ilegal de Tribunalul București, care a dispus reluarea imediată a activității. În ciuda sentinței pronunțate de instanță, protestatarii au refuzat să se întoarcă la lucru.

Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru.Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate atrage răspundere penală pentru personalul implicat în această acţiune.STB SA face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, îi asigurăm pe bucureşteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate

Societatea de Transport București

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here