Ofensiva premierului desemnat pentru constituirea unei majorități parlamentare și formarea unui guvern pare să îi fi epuizat toată energia și creativitatea în numai câteva zile. Aruncat în arena politică printre adversități, ambiții și planuri de răzbunare ale combatanților politici, premierul desemnat nu a reușit să stângă o majoritate parlamentară pe care să se bazeze la votul de învestitură. Practic, prima rundă de negocieri dintr-un interval și așa extrem de mic de timp pe care îl are la dispoziție l-a trimis pe Nicolae Ciucă dintr-o tabără în alta, fără nicio garanție de la vreunul dintre partenerii de dialog. Nici propriul partid – PNL – nu pare să îi fi ușurat cu ceva misiunea, citate vreme i-a încredințat un mandat de negociere extrem de rigid și care nu conținea niciuna dintre opțiunile care i-ar fi putut capacitatea pe social-democrați sau pe usr-iști.

Aflat în impas la jumătatea timpului acordat pentru obținerea unei majorități, pragmaticul ofițer de carieră face un apel cu conotații strategice și militare: Nicolae Ciucă cere partidelor care se luptă acum pe viață și pe moarte – fiecare împotriva celorlalți – un armistițiu.

El cere tuturor liderilor partidelor parlamentare să facă un compromis și să dea țării șansa de a se vindeca și de a trece de criza economică și sanitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.