Seara trecută, a avut loc recepţia proiectului de investiţii “Complexul Sportiv Steaua”, cu participarea premierului României Ludovic Orban, ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi a unor personalităţi din lumea sportului.

PUB

”Stadionul Steaua” face parte din proiectul de investiţii, “Complexul Sportiv Steaua”, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Sursa Foto: https://www.facebook.com/guv.ro

Noua arenă de fotbal va avea o capacitate de peste 30.000 locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, potrivit site-ului Companiei Naţionale de Investiţii. Astfel, arena beneficiază de un teren de fotbal, cu o  lungime de 122 m şi o lăţime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic. De asemenea, suprafața de joc este dotată cu degivrare şi drenaj.Această arena beneficiază de spaţii pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri, spaţiu de recuperare şi sală de forţă, punct de prim ajutor etc.), spaţii pentru mass-media (boxă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), 300 de locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, spaţii de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spaţii administrative şi spaţii dedicate publicului (magazine, zona food). În plus, noua arenă va putea găzdui şi competiţii sportive de rugby.

CNI a semnat, la 18 iulie 2018, contractul privind proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii “Stadion Steaua” cu trei constructori, potrivit CNI, valoarea contractului este de 264.459.685 lei. Data estimată a termenului de finalizare era octombrie 2020. Beneficiarul final este Ministerul Apărării Naţionale prin Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.