Home ECONOMIE FLORIN CÎȚU, REPLICĂ CIUDATĂ PE TEMA REDUCERII PROCENTULUI DIN PIB PENTRU INVESTIȚII: DACĂ PREMIERUL ÎȘI ASUMĂ ACEST BUGET, VOM VEDEA DUP-ACEEA!

FLORIN CÎȚU, REPLICĂ CIUDATĂ PE TEMA REDUCERII PROCENTULUI DIN PIB PENTRU INVESTIȚII: DACĂ PREMIERUL ÎȘI ASUMĂ ACEST BUGET, VOM VEDEA DUP-ACEEA!

0
FLORIN CÎȚU, REPLICĂ CIUDATĂ PE TEMA REDUCERII PROCENTULUI DIN PIB PENTRU INVESTIȚII: DACĂ PREMIERUL ÎȘI ASUMĂ ACEST BUGET, VOM VEDEA DUP-ACEEA!

Președintele PNL, Florin Cîțu este nemulțumit din cauza reducerii alocărilor pentru investiții în proiectul Bugetului de Stat. Deși negocierea în cadrul coaliției s-a făcut pe o cotă de 7% din PIB, alocarea care se găsește în proiect este de 6,7 procente. Cîțu spune că pachetul social cerut și obținut de PSD nu poate fi susținut pe termen lung decât dacă se fac investiții substanțiale.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea în această dimineață că alocarea inițială de 6,7% ar putea fi completată și s-ar putea ajunge în acest fel la un procent chiar mai mare din PIB pentru investiții pe execuția bugetară 2022. Florin Cîțu susține că acest gen de gustare ar fi trebuit făcut simetric, adică adoptat și pentru investițiile cerute de liberali, și pentru creșterile de venituri dorite de social-democrați.

În privința deciziei finale, Cîțu este de părere că poate fi luată după ce premierul va prezenta proiectul Bugetului de Stat specialiștilor din partid, după întoarcerea din vizita pe care o efectuează la Bruxelles astăzi și mâine. Întrebat dacă se va opune votării unui buget care nu respectă cerința alocării a 7% din PIB pentru investiții, Cîțu a evitat un răspuns categoric, dar a făcut o aluzie care ar puterea sugera o anumită tensiune între el și șeful guvernului. Președintele PNL spune că dacă premierul își va asuma bugetul în varianta actuală, atunci partidul ar putea să fie de acord cu schimbările pe care acum le contestă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here