Premierul Florin Cîțu a anunțat în urmă cu câteva minute că 142 de pompieri vor pleca mâine în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație care au reizbucnit în ultimele zile. Acesta a mai spus că l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre misiunea militarilor români.

Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!

Florin Cîțu, Premierul României

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ : 8 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 2 containere Multirisc, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 microbuze, un autocar si alte mijloace de sprijin logistic incluzand 1 dronă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.