Filmul Colectiv a fost astăzi nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar, respectiv “Cel mai bun lungmetraj documentar” şi „Cel mai bun lungmetraj internaţional”.

PUB

Este pentru prima dată când un film românesc este nominalizată la Oscar, după mai bine de 35 de ani de încercări.

Fimul este în regia lui Alexandru Nanau și prezintă în imagini tragicul accident ce a avut loc la clubul Colectiv din București, unde mai mulți oameni și-au pierdut viața.

„Colectiv” oferă în premieră o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv din București. Urmărind jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali din Guvern, filmul dezvăluie fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

CineMagia.ro

Filmul concurează alături de alte titluri propuse, la ambele categorii. Prin urmare, la categoria “Documentar”, sunt nominalizate alături de Colectiv, următoarele titluri: „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”. Iar la categoria “Internațional” pe lângă Colectiv, mai sunt: „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească).

Cine primește oscarul se va decide pe 25 aprile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.