Home EDUCAȚIE EXPLICAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII PENTRU CORELAREA SCENARIULUI DE FUNCȚIONARE A ȘCOLILOR CU GRADUL DE OCUPARE A SPITALELOR (VIDEO)

EXPLICAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII PENTRU CORELAREA SCENARIULUI DE FUNCȚIONARE A ȘCOLILOR CU GRADUL DE OCUPARE A SPITALELOR (VIDEO)

0
EXPLICAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII PENTRU CORELAREA SCENARIULUI DE FUNCȚIONARE A ȘCOLILOR CU GRADUL DE OCUPARE A SPITALELOR (VIDEO)

Alexandru Rafila a declarat astăzi că trecerea școlilor în online va fi legată de acum înainte de gradul de ocupare a spitalelor pentru că autoritățile au în vedere în principal controlul răspândirii virusului în perioadă de vârf. Ministrul Sănătății a explicat jurnaliștilor deciziile adoptate în comun cu Ministerul Educației pentru reglementarea modului de funcționare a unităților de învățământ.

De ce 75 la sută? Pentru că a fost o evaluare a colegilor din zona de Sănătate publică și de asistență medicală, care consideră că atingerea acestui prag trebuie să ducă la luarea unei măsuri care să reducă transmisibilitatea brusc și atunci vom solicita această decizie de închidere a școlii pentru un interval de timp care să ducă la scăderea până la 70 la sută. Este important să fie o diferență sensibilă atunci când redeschide școală să nu fie situația ca săptămâna viitoare s-au închis din nou. Este bine să fie continuitate pentru procesul de învățământ.

De ce trei cazuri într-o clasă? Pentru că aceasta este definiția focarului epidemiologic pentru orice boală transmisibilă, și pentru pojar, rujeola, și pentru oreion și bineînțeles și pentru această boală folosind un etalon care este cunoscut de toți epidemiologii. De ce șapte zile? Pentru că aceasta este perioada de incubație, de exemplu un copil se îmbolnăvește în ziua unu și atunci perioada de incubație în care ar mai putea să apară cazuri să fie, în general este mai scurtă mai ales la tulpina Omicron este de șapte zile.

Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here