Bucureștiul a depășit rata de 3 cazuri noi de covid-19 la o mie de locuitori, raportată la 14 zile de către Direcția de Sănătate Publică. Această raportare a generat confuzie în spațiul public, iar media s-a grăbit să anunțe că Bucureșiul a intrat deja în scenariul roșu. De fapt, modificarea scenariului de criză se face în baza unei hotărâri a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

PUB

Pașii de trecere dintr-un scenariu în altul:

  • După ce rata de infectare este comunicată Prefecturii de către experți în epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică, prefectul sau subprefectul – care este președintele Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență – are obligația de a convoca o ședință, pentru a emite o hotărâre prin care se trece dintr-un scenariu în altul.
  • Ședința trebuie să aibă la bază o rată de infectare de peste 3 la mie care să se mențină pentru două zile consecutiv.
  • În cadrul ședinței, se fac propuneri de către Direcția de Sănătate Publică, iar acestea sunt votate de către membri comitetului. Hotărârea emisă are la bază Hotărârea de Guvern prin care este prelungită starea de alertă pe teritoriul României.

În funcție de scenariul în care se află o localitate, restaurantele, teatrele și cinematografele își închid porțile pentru clienți sau rămân deschise, iar elevi merg în format fizic la școală sau încep cursurile în format online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.