Home ECONOMIE ELON MUSK – JOC DE NOROC SAU STRATEGIE DE AFACERI PE TWITTER?!

ELON MUSK – JOC DE NOROC SAU STRATEGIE DE AFACERI PE TWITTER?!

0
ELON MUSK – JOC DE NOROC SAU STRATEGIE DE AFACERI PE TWITTER?!

Cel mai bogat om din lume şi principalul acţionar al Tesla a scris sâmbăta trecută pe Twitter că va vinde 10% din acţiunile sale dacă utilizatorii platformei de socializare vor aproba acest lucru în cadrul unui sondaj de opinie. Pachetul de 10% reprezenta aproximativ 17 milioane de acţiuni la momentul tweet-ului său.

El a vândut 6,36 milioane de acţiuni în această săptămână, aproximativ 37% din 17 milioane. Pentru a-şi îndeplini angajamentul de a vinde 10% din acţiuni, Musk ar trebui să mai vândă încă aproximativ 10 milioane de acţiuni.

Acţiunile Tesla au încheiat tranzacţiile de vineri, în scădere cu 2,8%, la 1.033,42 dolari pe unitate, întrerupând o serie de câştiguri din ultimele 11 săptămâni.

Vânzările de acţiuni, care au marcat prima dată când Musk a încasat o o sumă de o astfel de mărime de la înfiinţarea companiei în 2003, sunt uriaşe după standardele pieţei de capital, eclipsând ofertele publice iniţiale ale majorităţii companiilor.

Făcându-i pe utilizatorii de Twitter să dea undă verde mişcării, el a atenuat potenţialele critici de încasare a câştigurilor, într-un moment în care evaluarea Tesla a crescut, iar acţiunile sunt la cote record.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 15,4% în această săptămână şi au pierdut aproximativ 187 de miliarde de dolari din valoare de piaţă, mai mult decât capitalizările de piaţă combinate ale Ford Motor şi General Motors.

În ciuda pierderilor din această săptămână, Tesla este încă cel mai valoros producător de automobile din lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here