Home EDUCAȚIE ELEVII VOR SĂ FIE CONSULTAȚI ÎNAINTE DE O DECIZIE PRIVIND RELUAREA CURSURILOR

ELEVII VOR SĂ FIE CONSULTAȚI ÎNAINTE DE O DECIZIE PRIVIND RELUAREA CURSURILOR

0
ELEVII VOR SĂ FIE CONSULTAȚI ÎNAINTE DE O DECIZIE PRIVIND RELUAREA CURSURILOR

Consiliul Național al Elevilor a transmis un comunicat prin care cere o dezbatere largă înainte de luarea unei decizii cu privire la reînceperea școlii, după vacanța forțată impusă de explozia cazurilor de CVOVID. Reprezentanții elevilor solicită o abordare descentralizată a modului în care se revine la clasă, în funcție de gradul de infectare diun comunitate, infrastructura și logistica disponibilă pentru cursurile online și capacitatea de testare.

Ministrul Educației, Sorin cîmpeanu, a anunțat deja că de luni se revine la școală, dar condițiile în care se vor desfășura cursurile în format fizic și online vor fi stabilite pe data de 5 noiembrie.

”Reprezentanţii elevilor trag un semnal de alarmă şi solicită Ministerului Educaţiei şi autorităţilor competente din domeniul sanitar să convoace la dialog toate părţile interesate, pentru a contura o formă adecvată a deciziei care va sta la baza funcţionării şcolilor începând cu săptămâna viitoare. În acelaşi timp, reiterăm poziţia noastră de a descentraliza scenariul de funcţionare a şcolilor, lăsând la latitudinea fiecărui consiliu de administraţie modalitatea în care vor continua cursurile, ţinând seama de capacitatea de testare, incidenţa de la nivel local, rata vaccinală etc. De asemenea, este esenţial ca, în cazul trecerii în scenariul online, elevii care nu au posibilitatea să acceseze acest format de învăţământ din motive precum lipsa conexiunii la internet sau din lipsa dispozitivelor să aibă opţiunea de a participa la cursuri în format fizic, din sala de clasă, urmărind lecţia cu ajutorul infrastructurii şcolare, indiferent dacă profesorul este sau nu prezent în format fizic”

Consiliul Național al Elevilor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here