UPDATE 19:30 – KLAUS IOHANNIS CONFIRMĂ CĂ ELEVII DIN MEDIUL PREUNIVERSITAR INTRĂ ÎN VACANȚĂ

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat oficial în urmă cu câteva momente faptul că, în urma ședinței de la Palatul Cotroceni, din această seară, cu responsabilii guvernului pentru gestionarea pandemiei, s-a decis ca învățământul preuniversitar să intre într-o vacanță prelungită. 

Potrivit şefului statului, elevii din învăţământul școlar şi liceal vor intra în vacanţă timp de două săptămâni.

„În mod, normal, de luni ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis ca această vacanță să fie valabilă pentru gimnaziu și liceu. Când vorbim de protecția individuală, masca devine obligatorie peste tot, și în exterior și în interior„

a spus Klaus Iohannis.

 

De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat și că vaccinarea este singura soluție pentru a combate pandemia COVID-19, de a evita riscul complicațiilor medicale în cazul infectării și de a reveni la o normalitate fără restricții. El a declarat că persoanele nevaccinate vor fi supuse unor restricții suplimentare:

”Guvernul va hotărî vineri, cel târziu, ce restricții intră în vigoare. Câteva exemple: Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați sau cu legitimație de serviciu. În timpul zilei, accesul va fi permis accesul la diferite activități numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”

– Klaus Iohannis

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Surse din Ministerul Educației au declarat pentru Quick News faptul că se ia în considerare ca de luni, 25 octombrie 2021, elevii care învață în mediul preuniversitar să intre într-o vacanță de o lună, în locul intrării în online. 

În contextul actual al creșterii alarmante  a numărului de cazuri COVID în toată țara, o decizie privind situația învățământului preuniversitar era așteptată. Motivația deciziei de a se intra într-o vacanță prelungită, în loc de a se intra exclusiv în online ar fi lipsa infrastructurii care să poată susține un număr atât de mare de elevi care să participe simultan la cursurile online. În plus, este luată în considerare situația elevilor români care provin din locații ale țării, ori din situații sociale, care le împiedică accesul la internet.

Acest eveniment coincide cu momentul în care elevii din învățământul preșcolar si primar vor intra în vacanță între 25 si 31 octombrie, potrivit structurii anului școlar.

Responsabilii pentru gestionarea pandemiei vor merge, miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru introducerea de noi măsuri de restricţie, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.