Home SPORT EL E REBELUL DIN TENISUL DE MASĂ ROMÂNESC!

EL E REBELUL DIN TENISUL DE MASĂ ROMÂNESC!

0
EL E REBELUL DIN TENISUL DE MASĂ ROMÂNESC!

Cristian Pletea, unul dintre cei mai buni jucători de tenis de masă din noua generația, recunoaște că în timpul meciurilor își mai iese din fire și are o explicație pentru temperamentul exploziv.

Este campion european la U21 în proba de dublu, alături de cel mai bun prieten al lui, Rareș Șipoș, campion european la U21 în proba de dublu mixt, împreună cu Adina Diaconu, câștigător de patru ori a Top 10 Europa, campion european la cadeți la simplu și vicecampion european de Tineret, la simplu și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de U21, tot în proba de simplu.

Se spune despre Cristi că are un temperament vulcanic, dar compensează prin calitățile sale.

„Sunt momente în care sunt frustrat pentru că știu cât de mult mă antrenez în Germania și cât pot să muncesc cu antrenorul meu și câteodată când nu-mi iese mă enervez, știu că ar trebui să fiu mai calm” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

Așa cum se supără, la fel de repede îi și trece!

 „Pot să-mi revin foarte repede și să o iau de la capăt. Acestea este caracterul meu, dar  încerc să fiu cât mai echilibrat” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

Sportivul de 22 de ani s-a apucat de tenis de masă în urmă cu 16 ani dintr-o pură întâmplare.

„Nu a fost alegerea mea. Locuiam cu antrenorul meu în bloc, e prieten de familie cu părinții mei și într-o zi m-a luat la sală, mi-a plăcut și așa am început” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

De la 18 ani joacă în Germania

La 18 ani, Cristi și-a luat viața în piept și s-a mutat în Germania!

„După ce am dat examenul de bacalaureat, am plecat să joc acolo. La început a fost greu. Locuiesc singur în Germania, dar mă descurc” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

La vârsta lui, mulți tineri au alte preocupări, dar Cristi sacrifică tot pentru sportul pe care îl practică din copilărie!

„Tenisul îmi ocupă mai tot timpul. Nu am timp să mă relaxez! Chiar dacă nu sunt la sală, eu tot la tenis mă gândesc” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

E fan înfocat FCSB

Dacă nu ar fi făcut tenis de masă, i-ar fi plăcut să facă fotbal. În România are și o echipă favorită!
 „Țin cu FCSB,  mă uit la meciurile lor, iar din Europa țin cu Hamburg, chiar dacă acum sunt în liga a doua”  – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

Joacă și tenis de câmp

Pe lângă tenisul de masă, Cristi mai are o pasiune, tenisul de câmp, iar când timpul îi permite îl mai și practică. 

“Când vin în țară, joc împreună cu prietenul meu cel mai bun, Rareș Șipoș. Mă mai și bate, pentru că el l-a practicat la nivel de performanță, dar nici eu nu mă descurc rău” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

Cristi are și un jucător preferat în tenisul de câmp. „Îmi place mult de Novak Djokovic, nu cred ca am ratat un turneu de-al lui” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.

De la 8 ani, Rareș Șipoș îi este cel mai bun prieten

Pe Cristi Pletea și Rareș Șipoș îi leagă o prietenie de 13 ani. Primul recunoaște că le-a luat câțiva ani să devină „ca frații”.

 „La început nu îmi plăcea deloc de Rareș, pentru că pe unde mă prindea, mă bătea. Îmi aduc aminte, când eram mici, era plin de medalii. Nu rata niciun concurs! Cum auzea că e o competiție, mergea și câștiga medalie. Mi-au luat doi ani să câștig în fața lui. După, ne-am împrietenit, iar acum este cel mai bun prieten al meu” – Cristian Pletea, component al echipei naționale masculine de tenis de masă a României.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here