Home SPORT FOTBAL DUPĂ 4 ANI LA RANGERS A VENIT ÎN ROMÂNIA SĂ DESCOPERE LEGENDA LUI DRACULA ȘI SĂ JOACE ÎN PRIMA LIGĂ!

DUPĂ 4 ANI LA RANGERS A VENIT ÎN ROMÂNIA SĂ DESCOPERE LEGENDA LUI DRACULA ȘI SĂ JOACE ÎN PRIMA LIGĂ!

0
DUPĂ  4 ANI LA RANGERS A VENIT ÎN ROMÂNIA SĂ DESCOPERE LEGENDA LUI DRACULA ȘI SĂ JOACE ÎN PRIMA LIGĂ!

Fundașul Kamil Wiktorski (28 de ani) a marcat golul victoriei pentru Buzău etapa trecută și ține aprinse speranțele echipei lui Cristi Pustai pentru promovarea în Liga 1.

Kamil Wiktorski a plecat de la 16 ani din Polonia, la Glasgow Rangers, unde a petrecut patru sezoane, trecând de la juniori la prima echipă. Au urmat câteva echipe din țara sa natală, apoi venirea în România, iar din vară transferul la Buzău.

„Pentru un adolescent ca mine, anii la Rangers m-au format ca jucător. Am avut colegi de renume mondial și antrenori pe măsură. Au fost niște ani incredibili, în care am învățat enorm. Am ajuns la ei la 16 ani și am luat, pe rând, toate echipele, U17, U18, U19, echipa a doua, apoi prima echipă” – Kamil Wiktorski, fundaș FC Buzău.

Polonezul se uită cu admirație la Ianis Hagi, jucător tânăr care s-a impus la echipa scoțiană.

„L-aș suna să-l întreb cum a reușit pentru că este foarte greu să joci acolo, la acel nivel, fiind și foarte tânăr” – Kamil Wiktorski, fundaș FC Buzău.

Polonezul aștepta pauza competițională prilejuită de meciurile echipei naționale pentru câteva zile libere pe care vrea să le petreacă descoperind zona Transilvaniei.

„Toată lumea a auzit de Contele Dracula. Eu cred că fără un sâmbure de adevăr nu există astfel de povești. Sunt nerăbdător să vizitez castelul și imprejurimile și să aflu noi povești din zonă” – Kamil Wiktorski, fundaș FC Buzău.

Se bat pentru promovare

Fundașul celor de la FC Buzău, echipă aflată pe loc de play-off în Liga 2, se vede duelându-se la anul cu FCSB, CFR Cluj, Farul, Rapid sau Universitatea Craiova.

„E firesc să ne gândim la promovare, de aceea luăm pas cu pas fiecare meci și încercăm să fim concentrați și motivați de fiecare dată. Am venit la Buzău cu încredere că putem să facem lucruri bune împreună. Antrenorul m-a dorit mult, mi-a zis să vin cu el și am știut că există multă dorință și mult potențial în acest grup” – Kamil Wiktorski, fundaș FC Buzău.

În etapa trecută, Buzăul sa impus la limită, 1-0, cu Unirea Dej, golul de trei puncte fiind marcat de Kamil Wiktorski. În urma acestui succes, formația lui Cristi Pustai se menține în lupta pentru promovarea în prima ligă. Buzoienii sunt pe locul 5, cu 25 de puncte, 11 mai puține decât liderul Petrolul Ploiești.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here