Home DIVERSE DSP ȘI POLIȚIA VOR „RĂSPUNDE LEGAL, DAR ȘI ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU”, SE PLÂNGE PREȘEDINTELE UNIUNII BAPTISTE

DSP ȘI POLIȚIA VOR „RĂSPUNDE LEGAL, DAR ȘI ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU”, SE PLÂNGE PREȘEDINTELE UNIUNII BAPTISTE

0
DSP ȘI POLIȚIA VOR „RĂSPUNDE LEGAL, DAR ȘI ÎN FAȚA LUI DUMNEZEU”, SE PLÂNGE PREȘEDINTELE UNIUNII BAPTISTE

Viorel Iuga, pastorul din fruntea Uniunii Baptiste din România, acuză DSP că perturbă activitatea bisericilor aflate sub autoritatea lui. Pastorul neoprotestant susține că autoritățile centrale încalcă drepturile omului și libertatea religioasă, sau că DSP se comportă abuziv fiindcă liderii altor confesiuni religioase au făcut greșeala de a cere voie instituției pentru lucruri „stipulate clar de Dumnezeu în Sfintele Scripturi”. Însă „DSP NU este o prescurtare de la Duhul Sfânt Prezent”, sună titlul prelatului.

De o perioadă încoace aud tot mai frecvent: „ne-a sunat DSP-ul și ne-a spus…”, „am primit o scrisoare de la DSP în care ni se cere…” Ca să mă asigur că nu greșesc m-am informat și am aflat că DSP-ul NU este o prescurtare pentru DUHUL SFÂNT, ci este aceeași instituție cunoscută de noi: Direcția de Sănătate Publică. Lămurindu-mă cu identitatea și cu atribuțiunile legale ale instituției m-am întrebat: și ce are DSP-ul de-a face cu biserica și cu închinarea ei? De când Direcția de sănătate publică a unui județ are atribuțiuni legate de doctrina, de închinarea și de programul unei biserici? În mintea mea, există cel puțin două explicații.

Prima, DSP își arogă dreptul de a se amesteca în mod ilegal în doctrina, închinarea și în organizarea bisericilor din momentul în care autoritățile centrale și-au permis să încalce legile internaționale și naționale cu privire la drepturile omului în general și la libertatea religioasă în particular.

Apoi, cred că DSP își permite asemenea gesturi și din momentul în care unii lideri religioși i-au sunat, le-au scris, i-au vizitat, i-au întrebat și unii chiar au cerut permisiunea de a face sau nu anumite lucrări stipulate clar de Dumnezeu în Sfintele Scripturi. Cred că au fost și situații în care unii doar au înghițit foarte ușor ce li s-a spus fără să consulte legea. Dacă în cazul acesta culegem ce am semănat, soluția este biblică și foarte clară: toți trebuie să ne pocăim și să organizăm închinarea bisericii așa cum ne cere Duhul Sfânt prin Cuvânt, prin Biblie. În prima situație menționată, adică atunci când se încalcă legea, din respect pentru lege, credincioșii ar trebui să ia atitudine, iar DSP ar fi bine să își revizuiască rapid poziția.

Cine își permite să se amestece în doctrina și în închinarea unei biserici, indiferent că vorbim de DSP sau de Poliție, va răspunde și în fața legilor pământești și în fața Celui care a plătit cu Sânge pentru Mireasa Lui, pentru Biserică”, a publicat Viorel Iuga pe contul său de Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here