Primăria din Paris a primit o amendă în valoare de 90.000 de euro pentru că a pus în funcții de conducere prea multe femei. Primarul actual al Parisului, Anne Hidalgo consideră că această acțiune este una stupidă și discriminatoare asupra femeilor.

PUB

Amenda a fost cerută de ministerul serviciului public din Franța pe motiv că primăria din Paris a încălcat normele naționale privind paritatea de gen în personalul din 2018.

Hidalgo a declarat că a fost condamnată pentru că 11 femei și doar cinci bărbați au fost numiți în funcții de conducere în primărie în 2018, ceea ce înseamnă că 69% din numiri au fost destinate femeilor.

„Conducerea primăriei a devenit, dintr-o dată, mult prea feministă”

Anne Hidalgo, primărița Parisului

Potrivit hotărârii încălcate, o regulă ce datează din 2013, primăria nu trebuia să aibă reprezentanți de un anumit gen, în proporție mai mare de 60% din nominalizările la funcții de conducere. Hidalgo a spus că va duce personal cecul amenzii la guvern, împreună cu viceprimarii ei și toate femeile care lucrează pentru ea.

„Această amendă este evident absurdă, nedreaptă și iresponsabilă ”

Anne Hidalgo, primărița Parisului

Anne Hidalgo a adăugat că femeile trebuie promovate și că, dacă dorim să existe egalitate de gen, ele trebuie să dețină mai multe funcții de conducere decât bărbații, pentru a se putea vedea gravitatea situației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.