Home JUSTIȚIE DNA ARE ÎN LUCRU UN DOSAR PENAL ÎN CARE INVESTIGHEAZĂ ACHIZIȚIA VACCINURILOR DE DE ÎNCEPUTUL PANDEMIEI ȘI PÂNĂ ACUM (COMUNICAT)

DNA ARE ÎN LUCRU UN DOSAR PENAL ÎN CARE INVESTIGHEAZĂ ACHIZIȚIA VACCINURILOR DE DE ÎNCEPUTUL PANDEMIEI ȘI PÂNĂ ACUM (COMUNICAT)

0
DNA ARE ÎN LUCRU UN DOSAR PENAL ÎN CARE INVESTIGHEAZĂ ACHIZIȚIA VACCINURILOR DE DE ÎNCEPUTUL PANDEMIEI ȘI PÂNĂ ACUM (COMUNICAT)

Ca răspuns la solicitările transmise de către reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice următoarele: 

Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală. Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001. 

Direcția Națională Anticorupție

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here