Home DIVERSE DIICOT A DESTRUCTURAT O REȚEA DE TRAFIC DE DROGURI ÎMPREUNĂ CU AUTORITAȚILE AMERICANE

DIICOT A DESTRUCTURAT O REȚEA DE TRAFIC DE DROGURI ÎMPREUNĂ CU AUTORITAȚILE AMERICANE

0
DIICOT A DESTRUCTURAT O REȚEA DE TRAFIC DE DROGURI ÎMPREUNĂ CU AUTORITAȚILE AMERICANE

Opt percheziții au avut loc în județul Ilfov și în București, pentru a destructura o rețea de traficanți de droguri. Potrivit oamenilor legii, traficanții ar fi lucrat pentru alte rețele de crimă organizată din Europa, SUA și Noua Zeelandă. Românii din  rețea sunt acuzați că planuiau asasinarea unui lider dintr-o grupare rivală. Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii a transmis o cerere de asistenţă judiciară internaţională în materie penală,  prin care se cere ajutorul procurorilor DIICOT.

Grupul infracțional ar fi responsabil de obţinerea unor cantităţi însemnate de cocaină şi metamfetamină în Statele Unite ale Americii, în alte state şi distribuirea acestor droguri în cadrul Uniunii Europene şi în Noua Zeelandă. De asemenea, polițiștii susțin că traficanții de droguri se ocupau cu spălarea banilor obținuți din traficul de substanțe interzise.

Liderii grupării infracționale, aflați în detenție pe teritoriul Noii Zeelande au negociat, prin intermediari, cumpărarea unor cantități de cocaină și metamfetamină în beneficiul altei grupări, iar tranzacțiile tranzacțiile ar fi avut loc pe teritoriul României.

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat 3 acțiuni de prindere în flagrant după cum urmează:

• surprinderea a doi cetăţeni neozeelandezi, imediat după ce negociaseră plata unei cantităţi de cocaină

• surprinderea, într-un depozit, al unui membru al grupării după ce acesta negociase preluarea unei cantităţi de cocaină, având ca destinaţie România;

• surprinderea, într-o locaţie utilizată ca loc de întâlnire al membrilor grupării, a liderului acesteia din România, având asupra sa suma 50.000 euro, în numerar şi actele de proprietate a doua imobile , reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate un număr de 12 motociclete și două autoturisme de lux. De asemenea , au fost indisponibilizate suma de 200.000 USD, o armă letală și cantitatea de 100 de grame de cocaină.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here