Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că vaccinarea copiilor este legală și necesară, mai ales în societățile democratice.

PUB

Decizia a fost pronunțată într-un proces intentat de mai multe familii din Cehia, care au dat în judecată statul după ce au fost amendate pentru că nu și-au vaccinat copii cu toate tipurile de vaccin imediat după naștere.

Curtea Europeană a decis că politica de sănătate din cehia nu încalcă articolul 8 privind dreptul la respectarea vieții private în conformitate cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Conform legislației cehe, copiii trebuie vaccinați împotriva a nouă boli, inclusiv difteria, tetanosul, tuse convulsivă, hepatita B și rujeola. Cazul a fost adus în instanță de către familiile care au fost amendate sau cărora li s-a refuzat accesul la o grădiniță pentru că nu și-au respectat obligația legală de vaccinare.

CEDO consideră ca toate aceste vaccinuri vin în ajutorul copiilor, mai ales dacă luăm în considerare contextul pandemic cu care se confruntă întreaga Europă și cât este de necesară imunizarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.