Autoritatea de reglementare în domeniul farmaceutic din Elveția, Swissmedic, susține că îi lipsesc lipsesc informațiile necesare pentru a putea aproba cele trei vaccinuri diferite împotriva COVID-19 comandate de către guvern.

Swissmedic a mai precizat faptul că date importante cu privire la siguranța, eficacitatea și calitatea tratamentelor încă lipsesc, iar studiile clinice privitoare la efectele vaccinului nu sunt concludente în acest moment.

Ne lipsesc date cu privire la eficacitatea testelor clinice si la subgrupurile importante care au participat în aceste studii largite.

Claus Bolte, seful autorizației de aprobare al Swissmedic

Spre exemplu, Swissmedic dorește să afle date suplimentare despre bolile pre-existente ale persoanelor care au luat parte la aceste teste. Potrivit autorității de reglementare, aprobarea unui vaccin dezvoltat atât de rapid presupune un grad foarte inalt de încredere în producător și în autoritătile de avizare. Specialiștii elvețieni, consideră că este necesar să fie examinate mult mai atent efectele tratamentului pe diferite grupuri de persoane.

Guvernul din Elveția a făcut deja comenzi pentru milioane de doze de vaccin de la 3 producători: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Moderna. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.