Premierul desemnat, Dacian Cioloș, nu pare descurajat de negocierile formale purtate astă-seară cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian, chiar dacă primii doi s-au arătat sceptici cu privire la o formulă de guvern condusă de președintele USR.

Cioloș își dorește să ajungă cât mai repede în Parlament cu o echipă guvernamentală și lasă impresia că are în vedere inclusiv un executiv care să nu aibă neapărat sprijinul aliaților tradiționali. Pe de altă parte, el susține că nu se gândește la varianta În care ar putea constitui o majoritate alături de AUR și PSD, cu care spune că nu împărtășește viziuni politice comune.

După o primă rundă de discuții pentru formarea unei majorități care să susțină guvernul Cioloș, atât Câțu cât și Hunor au cerut un răgaz de câteva zile pentru a discuta în partidele lor opțiunea propusă de premierul desemnat, după care este posibil ca vineri să participe la o nouă negociere.

Întrebat dacă ar accepta totuși o formulă de guvern condusă de un liberal, Cioloș a reluat argumentația cu care și-a justificat candidatura la postul de premier: PNL nu a mers la Cotroceni cu o candidatură pentru șefia executivului, astfel încât singura variantă de luat în discuție în momentul de față este propunerea USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.