Premierul desemnat Dacian Cioloş se va întâlni astăzi, la ora 17.00, la sediul PNL din Modrogan, cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare.

Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice.

Dacian Cioloș, Premier desemnat

El a spus că obiectivul său este de a pregăti un guvern rapid, care să gestioneze situaţia de criză şi pentru aceasta va discuta cu partenerii din coaliţie – PNL, UDMR, minorităţi.

Acesta are la dispoziție 10 zile să vină în fața Parlamentului pentru a cere votul de încredere, având nevoie de 234 de voturi pentru din partea senatorilor și deputaților, Grupurile USR din Parlament însumând 80 de aleși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.