Home CULTURĂ CULTURĂ ÎN VREME DE RESTRICȚII: PRIMUL SHOWCASE ONLINE DE TEATRU INDEPENDENT ROMÂNESC

CULTURĂ ÎN VREME DE RESTRICȚII: PRIMUL SHOWCASE ONLINE DE TEATRU INDEPENDENT ROMÂNESC

0
CULTURĂ ÎN VREME DE RESTRICȚII: PRIMUL SHOWCASE ONLINE DE TEATRU INDEPENDENT ROMÂNESC

București, 29 octombrie 2021 — IDEA77 anunță începerea primei ediții a primului showcase de teatru independent destinat specialiștilor internaționali: directori, curatori și programatori de festivaluri de arte performative și critici de teatru. Evenimentul, denumit INDEPENDENT EXTERIOR, se derulează în perioada 3 – 7 noiembrie 2021 și programează cincisprezece spectacole de teatru, dans, performance, experiment, teatru-cinematic și formule mixte.

INDEPENDENT EXTERIOR este o platformă de prezentare și promovare la nivel internațional a artiștilor, a creațiilor lor și a companiilor sau spațiilor producătoare din zona artelor performative independente din România, un eveniment unic ȋn spațiul autohton. Prima ediție INDEPENDENT EXTERIOR prezintă atât debuturi, cât și spectacole realizate de artiști experiementați, montări bazate pe texte contemporane românești și străine. Participă peste 50 de invitați din Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Iran, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, SUA, Rusia, Ungaria, Uzbekistan.

Spectacolele INDEPENDENT EXTERIOR sunt

 • Aici Moscova, regia Catinca Drăgănescu, unteatru
 • Bildungswoman, regia Elena Morar, Caleido
 • Capete înfierbântate 2020, regia David Schwartz, Stagiunea de Teatru Politic
 • Cassandra, regia Leta Popescu, Apollo111
 • Cataclisma, un concept de Andrea Gavriliu, unteatru
 • Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu, regia Catinca Drăgănescu
 • Cosmonauți, regia Andreea Lucaci, Teatrul LUNI de la Green Hours
 • Daughters, regia Simona Deaconescu, Tangaj Collective și Centrul Național al Dansului București (CNDB)
 • Dincolo de oglindă, regia Radu Popescu, Teatrul Apropo
 • Domeniul luptei, regia Catinca Drăgănescu, unteatru
 • Reverse Discourse de Ioana Marchidan, Linotip Centru Independent Coregrafic
 • Toată liniștea din lume, regia Radu Apostol, Centrul de Teatru Educațional Replika
 • Mama, regia Mihai Lukacs, Centrul Dialectic
 • Medea’s Boys, regia Andrei Măjeri, Apollo111
 • What Is Love? Baby, dont hurt me… , regia Alina Tofan, Teatrul Apropo

INDEPENDENT EXTERIOR propune și o serie de  evenimente conexe online, programate la ora locală a României.

Miercuri, 3 noiembrie 2021, 12:00-13:00 – (IN)DEPENDENT de context, o contextualizare a teatrului independent românesc și prezentarea programului primului showcase de teatru independent din România. O întâlnire online a invitaților din străinătate cu directorul și curatorul INDEPENDENT EXTERIOR. O sesiune de Q&A.

Joi, 4 noiembrie 2021, 12:00-13:30 – (IN)DEPENDENT de comunitate, o prezentare online a teatrelor independente din București, partenere ale proiectului INDEPENDENT EXTERIOR pentru invitații din străinătate. O sesiune de Q&A.

Vineri, 5 noiembrie 2021, 12:00-13:30 – (IN)DEPENDENT de șansă

O întâlnire online cu regizorii ale căror spectacole sunt prezente în showcase pentru invitații din străinătate. O sesiune de Q&A.

16:00 – 17:00 – (IN)DEPENEDENT de networking, „Oportunități de rezidență” – o prezentare-invitație pentru tineri artiști din domeniul artelor performative independente din București. Webinar cu Irina Duskova, consultant și producător de teatru. Din 2015, director al programului internațional de vară al Byrd Hoffman Water Mill Foundation, SUA. O sesiune de Q&A.

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, 12:00-13:30 (IN)DDEPENDENT de șansă, o întâlnire online cu regizori, scenografi, dramaturgi ale căror spectacole sunt prezente în showcase pentru invitații din străinătate. O sesiune de Q&A.

15:00-17:00 – (IN)DEPENEDENT de storytelling, „Lumea are forma corpului meu” – Masterclass online de storytelling, pentru actorii, dramaturgi, regizori din spațiul independent bucureștean, cu regizorul Boris Pavlovici, premiat pentru spectacolele sale de teatru, dar și pentru proiectele experimentale și social-educaționale.

Duminică, 7 noiembrie 2021, 12:00-13:00 – (IN)DEPENEDENT de concluzii, brunch online cu participanții la showcase, din teatrele independente din București și invitații din străinătate, pentru concluzii.

Toate spectacolele incluse în programul INDEPENDENT EXTERIOR vor putea fi vizionate online. Participanții la showcase vor primi link-urile și parolele de acces, valabile în perioada 3-7 noiembrie 2021. Detalii despre spectacole și toate evenimentele cuprinse în programul primului showcase românesc de teatru independent se vor găsi și pe www.independentexterior.eu – după lansarea platformei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here