Home POLITIC CULISELE ÎNTÂLNIRII DE LA VILA LAC DINTRE CONDUCERILE PSD ȘI PNL

CULISELE ÎNTÂLNIRII DE LA VILA LAC DINTRE CONDUCERILE PSD ȘI PNL

0
CULISELE ÎNTÂLNIRII DE LA VILA LAC DINTRE CONDUCERILE PSD ȘI PNL

O delegație PSD a participat ieri, la negocieri privind formarea noului guvern cu reprezentanți din conducerea la vârf a PNL. La discuții au paticipat Florin Cîțu, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur din partea PNL și Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu, Paul Stănescu, Claudiu Manda și Alfred Simonis din partea PSD.

Un element de noutate a fost acceptarea la discuții a președintelui PNL, Florin Cîțu, a cărui prezență a fost respinsă până acum de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

La această întâlnire s-a discutat despre posibilitatea ca PSD să intre la guvernare alături de PNL cu premier Nicolae Ciucă, dar cu condiția ca social-democrații să aibă portofoliile de la Finanțe, Fonduri europene, Sănătate și un vicepremier la masa de la Platul Victoria. De asemenea, Marcel Ciolacu a cerut spre finalul discuțiilor de o oră de la vila de protocol ca PSD să aibă 10 ministere pentru că are mai mulți parlamentari decât PNL, iar liberalii să împartă cu UDMR cele 8 ministere rămase.

Surse participante la negocieri au precizat pentru Quick News că Florin Cîțu a cerut ca el să preia funcția de Președinte al Senatului, iar PSD să preia șefia Camerei Deputaților.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here