Home DIVERSE CSAT SE ÎNTRUNEȘTE PENTRU A APROBA STRATEGIA NAȚIONALĂ DE VACCINARE

CSAT SE ÎNTRUNEȘTE PENTRU A APROBA STRATEGIA NAȚIONALĂ DE VACCINARE

0
CSAT SE ÎNTRUNEȘTE PENTRU A APROBA STRATEGIA NAȚIONALĂ DE VACCINARE

Președintele Iohannis va conduce, începând cu ora 15:00, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). În cadrul ședinței se are în vedere aprobarea strategiei de vaccinare națională. Zilele trecute, la propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat „Hotărârea de Guvern privind aprobarea Strategiei de vaccinare”.

Ședința va fi ținută în sistem de videoconferință, potrivit comunicatului publicat de Administrația Prezidențială, și va avea loc la Cotroceni.

Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Respectivul este un organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Documentul stabilește viziunea, principiile și modul de acțiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de către AEM. El are la bază analiza situației de la nivelul național și european a răspândirii SARS-CoV-2. Totodată, și analiza situației cazurilor grave și respectiv a mortalității generate de COVID-19.

„Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul țării”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Strategia stabilește întregul proces și lanț de vaccinare împotriva SARS-CoV-2. De la principiile generale, până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanțului de frig, monitorizarea siguranței și eficacității și managementul deșeurilor. Aceasta propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 din România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here