Home EXTERNE COVID-19: CĂDEREA DINȚILOR, O NOUĂ POSIBILĂ SECHELĂ A ACESTUI VIRUS

COVID-19: CĂDEREA DINȚILOR, O NOUĂ POSIBILĂ SECHELĂ A ACESTUI VIRUS

0
COVID-19: CĂDEREA DINȚILOR, O NOUĂ POSIBILĂ SECHELĂ A ACESTUI VIRUS

Simptomele pe care le descriu persoanele infectate de COVID-19 sunt diferite, de la dureri de cap, dificultăți de respirație, febră, tuse seacă, pierderea gustului și mirosului, până la erupții cutanate, căderea părului și cheaguri de sânge. De curând, cei vindecați de coronavirus au raportat despre o nouă posibilă sechelă a acestui virus, și anume, căderea dinților, scrie huffpost.com.

Deocamdată nu există încă niciun studiu în acest sens. Cu toate acestea, anumiți specialiști suspectează că virusul afecteaza vasele de sânge, perturbând fluxul sanguin către gingii, dinți, limbă, iar de aici pot să apară probleme dentare.

“Este extrem de rar ca dinții să cadă pur și simplu”


spune dr. David Okano, specialist în paradontoza, în cadrul Universității din Utah.

Dar problemele dentare deja existente se pot agrava din cauza acestui virus, scrie The New York Times.

Mai multe persoane care s-au vindecat de COVID-19 au raportat următoarele probleme legate de dinți: gingii sensibile și dureroase, schimbarea culorii unui dinte, carie aparută brusc, unul dintre dinți a început să se miște sau chiar a picat în scurt timp.

Experții susțin că au nevoie de mai multe date și că este prea devreme să se confirme legatura dintre virus și problemele de dinți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here