Șeful DSU a anunțat la finalul ședinței de guvern noile prevederi ale Hotărârii adoptate astăzi de CNSU prin care se extind restricțiile de pandemie la nivel național. Cele mai importante se referă la interzicerea accesului în spații comerciale pentru persoane care nu dețin certificatul verde. Această prevedere rezolvă și controversa legată de accesul în mall-uri, iar Arafat a explicat că termenul de mall nu există în terminologia legislativă din România. Astfel, denumirea folosită în actele normative emise de guvern este ˝centru și parcuri comerciale˝.

Raed Arafat a recunoscut că între Hotărârile CNSU și Hotărârea de guvern au fost deosebiri, dar pune diferențele pe seama semnificației juridice a unor termeni folosiți de angajații guvernului, spre deosebire de termenii redactați în deciziile CNSU.

În privința școlilor private, guvernul a ales să dea posibilitatea instituțiilor de a face cursuri online dacă doresc, dar a interzis accesul în clase pentru toți elevii, atât la stat, cât și la privat. Conform declarațiilor făcute în ultima perioadă de ministrul Învățământului, opțiunea Ministerului în privința sistemului de educație de stat, abordarea oficială este să se evite predarea online, care și-a dovedit lipsa de eficiență în semestrele precedente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.