Home POLITIC CONDUCEREA PNL VA ACORDA PREMIERULUI DESEMNAT NICOLAE CIUCĂ UN MANDAT PRIVIND FORMAREA UNUI GUVERN DE COALIȚIE

CONDUCEREA PNL VA ACORDA PREMIERULUI DESEMNAT NICOLAE CIUCĂ UN MANDAT PRIVIND FORMAREA UNUI GUVERN DE COALIȚIE

0
CONDUCEREA PNL VA ACORDA PREMIERULUI DESEMNAT NICOLAE CIUCĂ UN MANDAT PRIVIND FORMAREA UNUI GUVERN DE COALIȚIE

Conducerea Partidului Național Liberal se va reuni astăzi pentru a înmâna premierului desemnat Nicolae Ciucă un mandat de formare a unui guvern de coaliție împreună cu USR sau cu PSD.

Această decizie a conducerii partidului vine după ce președintele Klaus Iohannis, Florin Cîțu, președintele PNL și Nicolae Ciucă, premierul desemnat, au avut seara trecută o întâlnire în care s-a convenit să se negocieze un guvern de coaliție, au precizat surse politice pentru Quick News.

Întâlnirea de seara trecută nu este văzută cu ochi buni de unii lideri ai partidului, pentru că aceștia nu sunt de acord cu un guvern condus de Nicolae Ciucă și pentru că premierul desemnat nu este un om politic experimentat și nu poate face anumite jocuri de culise cu posibilii parteneri.

Sursele noastre au precizat că sunt lideri, printre care și Florin Cîțu, care speră ca acest guvern să pice în Parlament sau chiar Ciucă să-și retragă mandatul încredințat de Klaus Iohannis, și să lase cale liberă lui Lucian Bode să preia conducerea guvernului.

Ieri, Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că Nicolae Ciucă are un mandat doar pentru formarea unui guvern minoritar compus din PNL și UDMR, sprijin parlamentar de la PSD sau USR.

Eu, repet, vreau să vă spun ce am spus și mai trebuie. Poate, trebuie să fie mai clar, PNL a arătat responsabilitate, a arătat flexibilitate, a arătat dorința de a rezolva această criză politică. PNL a venit și a schimbat mandatul, din propunerea de președinte al PNL- premier, a venit cu un alt candidat. Este ceea ce spuneau și cei de la PSD și cei de la USR. PSD a spus foarte clar că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce altă discuție să avem cu ei. USR a plecat de la guvernare și, împreună cu cei de la PSD și AUR, au dat jos un Guvern fără să aibă vreo soluție. Soluția responsabilă, astăzi, este dă votăm acest Guvern minoritar, asta ar arăta și din partea celor de la USR și de la PSD responsabilitate și că îi interesează românii și nu doar voturile și schemele electorale sau planurile lor electorale. Mergem mai departe și ne ocupăm de rezolvarea crizei din România.

Florin Cîțu, Președintele PNL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here