Alina Radu, multiplă campioană națională la gimnastică aerobică, va fi în acest weekendla Campionatul Național de la Aradcolegă de concurs cu sportivele pe care le pregătește

 „Mi-a plăcut foarte tare ideea de a concura în același timp cu ele, tocmai pentru a le ajuta și pentru a le motiva” – Alina Radu, multiplă campioană de gimnastică aerobică, în proba de individual feminin.

Sportivele pe care le pregătește abia așteaptă concursul! „Am emoții pentru proba noastră și am emoții și pentru domnișoara Alina când va concura” – Bianca Alexandra Măndescu, sportivă dans contemporan și gimnastică aerobică în proba de individual feminin. 

și profesoară de dans contemporan 

Alina are 25 de ani, s-a apucat de gimnastică aerobică la 4, iar la 18 și-a luat o pauză și s-a dedicat studiului. A urmat Facultatea de Teatru și Coregrafie.

 „Am vrut să fac ceva tot pe zona corpului și mi-a plăcut mereu ideea de dans și de scenă” – Alina Radu, multiplă campioană de gimnastică aerobică, în proba de simplu feminin. 

După 6 ani, Alina Radu a revenit în branșă, iar 2021 a fost un an extraordinar pentru ea. La Campionatul Mondial de la Baku a câștigat locul trei în proba de aerobic dance, iar la Europeanul de la Pesaro, argintul pe echipe. 

„Întoarcerea a fost foarte grea, pentru că îmi pierdusem tot ce însemna forță. Gimnastica aerobică este un sport greu și pe suflu și pe forță și atunci a trebuit să îmi recapăt toate lucrurile acestea ca să pot face față. Încă nu mă simt la potențial maxim dar lucrez în continuare și îmi face foarte multă plăcere” – Alina Radu, multiplă campioană de gimnastică aerobică în proba de individual feminin.

Pasiunea pentru munca ei o ține pe Alina în fiecare zi câte 7 ore în sala de antrenament și recunoaște că nu mai are timp pentru nimic altceva!

 „La 9:30 am primul antrenament, apoi o mică pauză de prânz, după, ore cu cei mici, apoi cel de-al doilea antrenament al meu, iarăși ore și dacă mai apuc să dorm puțin e foarte bine” – Alina Radu, multiplă campioană de gimnastică aerobică, în proba de individual feminin.

Concediu după Campionatul Național de la Arad

Alina își petrece majoritatea timpului în sala de antrenament, dar spune că tot ce face e din dragoste și pasiune pentru sportul pe care îl practică de mică. 

„În sportul nostru nu prea ai cum să faci pauze. Mai tot timpul suntem cu lotul național în pregătire și avem câte două antrenamente pe zi. După competiții, mai aveam câteva zile libere, apoi o luăm de la capăt” – Alina Radu, multiplă campioană de gimnastică aerobică, în proba de individual feminin.

După Campionatul Național de Gimnastică Aerobică de la Arad, Alina își va lua câteva zile de vacanță.

 „Am avut un an extrem de dificil, cu multe competiții, antrenamente, plus orele pe care le am cu elevele mele. Am nevoie de câteva zile de relaxare” – Alina Radu, multiplă campioană de gimnastică aerobică, în proba de individual feminin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.