Home JUSTIȚIE COMISIA JURIDICĂ DIN SENAT VA DA ASTĂZI RAPORT PE UN PROIECT DE LEGE PENTRU MODIFICAREA CODULUI DE PROCEDURĂ PENALĂ

COMISIA JURIDICĂ DIN SENAT VA DA ASTĂZI RAPORT PE UN PROIECT DE LEGE PENTRU MODIFICAREA CODULUI DE PROCEDURĂ PENALĂ

0
COMISIA JURIDICĂ DIN SENAT VA DA ASTĂZI RAPORT PE UN PROIECT DE LEGE PENTRU  MODIFICAREA CODULUI DE PROCEDURĂ PENALĂ

Comisia Juridică din Senat a fost informată, ieri, de Biroul Permanent că trebuie să dea raport pe un proiect de lege care modifică Codul de Procedură Penală. Proiectul a fost înregistrat, ieri, la BP și trimis spre avizare către CSM, CES, CL și Guvern. Tot ieri, Consiliul legislativ a avizat acest proiect de lege favorabil. De asemenea, astăzi sunt așteptate și avizele celelalte de la instituțiile sesizate.

Proiectul de lege prevede modificarea articolelor declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională în ședința din 7 aprilie. Parlamentul și Guvernul au la dispoziție 45 de zile de la publicarea deciziei curții în Monitorul Oficial. Prin urmare, guvernul sau parlamentul nu pun decizia curții în concordanță cu legislația în vigoare, aceste articole devin nule de drept.

Proiectul de lege prevede ca instanțele de judecată să comunice în cel mult 10 zile hotărârea instanței după pronunțarea completului de judecată. De asemenea, proiectul prevede ca instanțele de judecată să se pronunțe în cel mult 30 de zile de la momentul încheierii dezbaterilor și în cazuri temeinic justificate, deliberarea, redactarea si pronunțarea hotărârii, instanța poate amâna succesiv pronunțarea, fiecare amânare neputând depăși 30 de zile. În toate cazurile, deliberarea, redactarea si pronunțarea hotărârii nu pot avea loc mai târziu de 90 de zile de la închiderea dezbaterilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here