De Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, Ministerul Afacerilor Externe lansează un nou mesaj de susținere a drepturilor acestora.

“Violenţa împotriva femeilor reprezintă una dintre cele mai grave încălcări ale drepturilor omului, dar care, în pofida eforturilor la nivelul comunităţii internaţionale, continuă să fie foarte răspândită în întreaga lume. Responsabilitatea de a ne opune oricărei violenţe sau hărţuiri la adresa femeilor şi fetelor ne revine tuturor, atât la nivelul statului, cât şi la cel al societăţii civile şi al individului. Combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice în general reprezintă una dintre priorităţile României în ceea ce priveşte promovarea şi protejarea drepturilor omului. De asemenea, combaterea violenţei împotriva femeilor şi fetelor este o condiţie necesară pentru atingerea obiectivelor Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi a Declaraţiei de la Beijing, în ceea ce priveşte recunoaşterea egalităţii de gen şi a emancipării femeilor”, arată MAE într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit MAE, România a făcut pași importanți împotriva violenței asupra femeilor și a implementat prevederile Convenţiei Consiliului Europei din 2016 în legislația noastră.

“Ministerul Afacerilor Externe va continua să fie un partener de încredere al tuturor celor care promovează toleranţa zero şi care luptă pentru combaterea, prin orice mijloace, a actelor de violenţă împotriva femeilor. Acest lucru este cu atât mai important cu cât criza sanitară pe care o traversăm şi care, prin restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, a dus la o creştere semnificativă a numărului de cazuri de violenţă domestică în toată lumea”, se menţionează în comunicat.

Data de 25 noiembrie a fost stabilită ca Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei asupra Femeilor de către Adunarea Generală ONU, iar Guvernele, asociațiile ONU, organizațiile naționale și internaționale sunt invitate să organizeze evenimente pentru a sărbători această zi.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, susținută de MAE se va alătura campaniei promovată de Uniunea Soroptimist Internaţional România (USIR), cu tema “No to Violence – Orange the World”, desfășurată în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.