Potrivit CNCAV, persoanele cu transplant sau aflate pe lista de așteptare pentru un transplant au acum prioritate în imunizarea în fața virusului. De asemenea, însoțitorii sau persoanele care locuiesc împreună cu persoanele în cauză, au prioritate.

PUB

Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2. Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant.

CNCAV-Comunicat de Presă

De asemenea, centrelor de transplat le revine sarcina de a transmite listele cu persoanele care solicită vaccinarea și de a le înainta direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv DSPMB. Ulterior, DSP-urile alături de cei de la DSPMBA vor distribui persoanele din această categorie de bolnavi cronici, respectiv însoțitori sau cei care împart același domiciliu, la cele mai apropiate centre de vaccinare.

Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea.

CNCAV-Comunicat

Dozele necesare vor fi asigurate de către Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv DSPMB și centrele regionale de distribuție ținând cont de cererile înregistrate la centrele de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.