Home GADGET CLAUDIU NĂSUI: “AM VORBIT CU PREMIERUL, SUSȚINEM FĂRĂ ECHIVOC LEGEA 5G TRIMISĂ DE GUVERN ÎN PARLAMENT”

CLAUDIU NĂSUI: “AM VORBIT CU PREMIERUL, SUSȚINEM FĂRĂ ECHIVOC LEGEA 5G TRIMISĂ DE GUVERN ÎN PARLAMENT”

0
CLAUDIU NĂSUI: “AM VORBIT CU PREMIERUL, SUSȚINEM FĂRĂ ECHIVOC LEGEA 5G TRIMISĂ DE GUVERN ÎN PARLAMENT”
2FF mini SIM card with precut micro and nano sizes and 5G letters on gray background.

Claudiu Năsui, Ministrul economie, turismului și mediului de afaceri, a declarat astăzi că susține fără echivoc legea 5G trimisă de guvern în Parlament. Această intervenție vine după ce premierul s-a declarat dezamăgit de dorința acestuia de a îngreuna procesul de adoptare al acestei inițiative legislativă în Parlament.

Am vorbit cu premierul, susținem fără echivoc legea 5G trimisă de Guvern în Parlament. Am primit precizări din parte Comisiei pe acest subiect deoarece suntem punct național de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535. Fiind punct național de contact suntem obligați, dacă primim comunicări de la CE, să transmite mai departe instituțiilor relevante.

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, turismului și mediului de afaceri

De asemenea, acesta a precizat că a primit clarificări din partea Comisie Europene pe marginea infrastructurii 5G, pe care trebuie să le transmită forului legislativ pentru a elabora o lege în concordanță cu cerințele comisiei europene.

Comisia Europeană a trimis ministerului precizări în care sublinia că România pregătește o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conține reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privința lor. În urma unei analize la nivelul guvernului conform căreia actul normativ nu se supune procedurii de notificare, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe. Trimiterea notificării de către Minister nu schimbă cu nimic susținerea legislației privind 5G în România. Este o chestiune tehnică de comunicare cu Comisia.

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, turismului și mediului de afaceri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here