Home CULTURĂ CE VEDEM SĂPTĂMÂNA ACEASTA LA OPERĂ?

CE VEDEM SĂPTĂMÂNA ACEASTA LA OPERĂ?

0
CE VEDEM SĂPTĂMÂNA ACEASTA LA OPERĂ?

Săptămâna aceasta, vă invităm să urmăriți spectacolul de operă „Madama Butterfly” de Puccini, premiera absolută „Doamna cu cățelul” de Livia Teodorescu-Ciocănea și baletul pentru copii „Pinocchio”, spectacol organizat în parteneriat cu Teatrul Muzical Ambasadorii.

Joi, 5 mai, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de operă „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. În perioada când urmărea punerea în scenă a operei „Tosca”, la Londra, Puccini a văzut piesa „Madame Butterfly”, scrisă de David Belasco, bazată pe o povestire a lui John Luther Long. Binecunoscut pentru sensibilitatea deosebită și pentru pasiunea manifestată față de personalitățile feminine ale teatrului liric, Puccini a rămas fascinat de personajul titular realizat extrem de puternic și pe care era axată întreaga poveste a acțiunii.


Sâmbătă, 7 mai, și duminică, 8 mai, începând cu ora 18:30, vă așteptăm la premiera absolută a operei „Doamna cu cățelul” de Livia Teodorescu-Ciocănea, după nuvela lui Cehov. Regia și scenariul poartă semnătura lui Alexander Hausvater. La pupitrul dirijoral se va afla maestru Vlad Conta. Opera „Doamna cu cățelul” este o metaforă a dragostei, a zbuciumului sufletesc, a tandreței, a fericirii zădărnicite de conveniențe și prejudecăți.


Sâmbătă și duminică la matineul de la ora 11:00, în foaierul Operei Naționale București se va desfășura baletul pentru copii „Pinocchio”, spectacol organizat în parteneriat cu Teatrul Muzical Ambasadorii. Coregrafia descrie o lume a marionetelor, muzica subliniază gestica și motricitatea lumii teatrului de păpuși, cu dorința de a fascina și de a atrage inimile copiilor spre o lume aparte.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here