Home ECONOMIE CĂTĂLIN DRULĂ: AU FOST DEPUSE 7 OFERTE PENTRU PROIECTAREA NOULUI DRUM DE MARE VITEZĂ BUCUREȘTI-TÂRGOVIȘTE

CĂTĂLIN DRULĂ: AU FOST DEPUSE 7 OFERTE PENTRU PROIECTAREA NOULUI DRUM DE MARE VITEZĂ BUCUREȘTI-TÂRGOVIȘTE

0
CĂTĂLIN DRULĂ: AU FOST DEPUSE 7 OFERTE PENTRU PROIECTAREA NOULUI DRUM DE MARE VITEZĂ BUCUREȘTI-TÂRGOVIȘTE

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat astăzi că şapte oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti-Târgovişte.

Interes mare din partea firmelor de profil din România și străinătate pentru elaborarea studiilor de traseu și soluțiilor tehnice (SPF+SF) ale noului drum București-Târgoviște.

Acesta a anunţat că decizia privind profilul final, autostradă sau drum expres, va fi luată în prima etapă a contractului. Conform ministrului, studiul de fezabilitate rezultat va avea un grad mare de detaliu, cu investigaţii geotehnice şi modelare a terenului, „astfel încât ulterior să poată fi licitat corect pe modelul design&build. Astfel, legătura cu Capitala va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord.

De asemenea, Ministrul a mai anunțat faptul că pe DN71, au fost făcute mai multe lucrări, ca și reparaţii pe 35.000 de metri pătraţi, reparaţii gropi pe 2.000 de metri pătraţi, instalări de panouri de orientare şi de indicatoare rutiere. Pe acest drum, în luna iunie vor fi terminate şi lucrările de amenajare a tuturor intersecţiilor, trecerilor de pietoni şi punctelor negre de pe traseu cu semnalizare orizontală şi verticală, marcaj antiderapant, gard pietonal, marcaje rezonatoare, stâlpişori lamelari şi alte indicatoare rutiere.

În ceea ce privește Lotul 2 al DN71, de la Târgovişte la Sinaia, licitaţia pentru modernizare va fi reluată, după ce licitaţia precedentă a fost anulată pentru că nu se prezentase nimeni. Documentaţia a fost refăcută pe baze mai solide, cu preţuri actualizate şi termene mai realiste, a mai transmis ministrul Transporturilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here