Home ECONOMIE BUGETUL PE 2022 AR PUTEA FI ADOPTAT ABIA LA ANUL: SORIN GRINDEANU: ˝E O PERIOADĂ DESTUL DE SCURTĂ…˝

BUGETUL PE 2022 AR PUTEA FI ADOPTAT ABIA LA ANUL: SORIN GRINDEANU: ˝E O PERIOADĂ DESTUL DE SCURTĂ…˝

0
BUGETUL PE 2022 AR PUTEA FI ADOPTAT ABIA LA ANUL: SORIN GRINDEANU: ˝E O PERIOADĂ DESTUL DE SCURTĂ…˝

Ambiția coaliției de guvernare de a vota Legea Bugetului pe anul 2022 înainte de finalul anului pare din ce în ce mai utopică, într-o perioadă în care controversele dintre partide sunt tot mai mari, iar vacanța de Sărbători se apropie cu pași repezi. De la majorările de pensii, salarii și indemnizații și pâna la taxarea marilor companii cu 1% din cifra de afaceri, viziunile liberalilor și cele ale social-democraților sunt în continuare pe poziții diametral opuse.

Fostul premier și actual președinte al PNL ține cu dinții de promisiunea făcută, potrivit căreia nu vor exista taxe suplimentare în perioada următoare. În plus, Cîțu apără interesele companiilor mari și consideră nedreaptă o impozitare la cifra de afaceri a celor care ar fi sprijinit economia românească în vreme de criză sanitară.

De cealaltă parte, PSD își urmărește cu sfințenie agenda politică și vrea să crească veniturile unora dintre cei mai defavorizați dintre români. Aceste majorări costă mulți bani de la buget, și cer o suplimentare care nu poate veni decât din impozite suplimentare.

Prim-vicepreședintele PSD și ministru al transporturilor în guvernul Ciucă, Sorin Grindeanu, a declarat astăzi că el însuși a cerut o suplimentare de lei pentru investiții, aproape dublu față de anul precedent. Tocmai de aceea, social-democratul consideră că negocierile pe bugetele ministerelor vor fi dificile și nu trebuie grăbite, în condițiile în care mai este foarte puțin până la finalul anului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here