Biroul permanent al Senatului a distribuit Comisiei juridice solicitarea DNA privind încuviinţarea de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

PUB

Comisia juridică a primit un termen pentru o evaluare preliminară şi stabilirea unui program al acestei solicitări a fost stabilit pentru luni, 12 aprilie.

Biroul permanent a decis să transmită Comisiei juridice, conform procedurii, această cerere a Parchetului General. Până luni, Comisia juridică va face o evaluare preliminară asupra solicitării, urmând să înceapă lucrul pe fond. Conform regulamentului, în 14 zile, Comisia juridică trebuie să prezinte raportul Biroului permanent şi apoi să fie transmis plenului pentru votul final.

Anca Dragu, Președintele Senatului

De asemenea, Întrebată dacă este posibil ca întreaga procedură să fie finalizată săptămâna viitoare, președintele Senatului a spus: “Este posibil, dar legea ne dă un termen de 14 zile. Este o săptămână destul de aglomerată. Vom vedea ce decide Comisia juridică”.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să fi venit la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.