Guvernul se ține de cuvânt și vrea să ofere românilor vaccinați mai multe facilități în perioada pandemiei. Pentru acest obiectiv, CNSU intenționează să modifice câteva dintre prevederile legii în privința restricțiilor impuse în anumite scenarii. Astfel, magazinele se vor închide începând cu ora 18.00 doar de la incidența de peste 6 la mie și nu peste 4 la mie, așa cum prevedea legislația înainte de modificările operate astăzi. De asemenea, restricțiile de circulație pe timp de noapte se vor aplica doar celor care nu sunt vaccinați.

Între 6 și 7,5 la mie, localitățile afectate se impun restricții de program pentru magazine și instituții publice, dar se interzice și deplasarea pe timp de noapte, în afara cazurilor speciale. Aici se poate observa prima diferență majoră între cei care au ales să se imunizeze și care nu vor mai fi obligați să respecte restricțiile, și cei care nu s-au vaccinat, iar acum vor fi obligați să stea în case în anumite intervale orare.

Între 3 și 6 la mie, în foodcourt-urile din mall-uri se va cere certificatul de vaccinare, iar autoritățile caută acum o soluție practică pentru punerea în aplicare a acestei prevederi.

Pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani nu se mai solicită testare la incidențe de până la 6 la mia de locuitori.

Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!

Florin Cîțu – Prim Ministru/ INTERVIU DC NEWS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.