Home POLITIC AUR ÎI CERE PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS CONVOCAREA CSAT, DUPĂ CE UN AVION NEIDENTIFICAT ÎNCĂRCAT CU MARFĂ DE CONTRABANDĂ AR FI PĂTRUNS ÎN ROMÂNIA PE LA GRANIȚA DE NORD (COMUNICAT)

AUR ÎI CERE PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS CONVOCAREA CSAT, DUPĂ CE UN AVION NEIDENTIFICAT ÎNCĂRCAT CU MARFĂ DE CONTRABANDĂ AR FI PĂTRUNS ÎN ROMÂNIA PE LA GRANIȚA DE NORD (COMUNICAT)

0
AUR ÎI CERE PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS CONVOCAREA CSAT, DUPĂ CE UN AVION NEIDENTIFICAT ÎNCĂRCAT CU MARFĂ  DE CONTRABANDĂ AR FI PĂTRUNS ÎN ROMÂNIA PE LA GRANIȚA DE NORD (COMUNICAT)

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru adoptarea de măsuri ferme împotriva traficului transfrontalier ilegal de mărfuri și persoane. 

AUR atrage atenția că incidentul prin care un avion neidentificat, presupus a fi controlat de grupurile de traficanți care operează în zona graniței de nord, a pătruns nestingherit în spațiul aerian al României nu este unul izolat. Traficul transfrontalier ilegal, în special de țigări, dar și de alte mărfuri de contrabandă și chiar de persoane, a luat o amploare deosebită de-a lungul graniței de nord și est. Rutele terestre nu mai fac față, fapt pentru care infractorii operează tot mai mult și pe calea aerului. În acest context, este afectată credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO.

Avem pretenția de a fi acceptați în spațiul Schengen și este adevărat că îndeplinim toate condițiile tehnice. Din păcate, deocamdată nu îndeplinim cea mai importantă condiție, aceea a credibilității și a seriozității cu care acționăm la granița cu state non-UE. Dacă dorim să fim credibili față de partenerii României din NATO și UE, statul român trebuie să destructureze toate grupurile infracționale de contrabandiști care operează pe raza județelor de la granița României cu Ucraina, dar și cu Republica Moldova. Mă întreb dacă actuala coaliție de guvernare are voința politică de a face asta sau este parte a problemei

GEORGE SIMION – CO-PREȘEDINTE AUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here