Home CULTURĂ AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU TABĂRA DE CREAȚIE ‘VARA PE ULIȚA’

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU TABĂRA DE CREAȚIE ‘VARA PE ULIȚA’

0
AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE PENTRU TABĂRA DE CREAȚIE ‘VARA PE ULIȚA’

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” lansează înscrierile pentru ediția a 29-a a taberei de creație pentru copii „Vara pe uliță”. Evenimentul destinat copiilor cu vârste între 4 și 18 ani se va desfășura, în București, la sediul muzeului, între 12 iulie și 6 august. Tabăra include o paletă largă de activități prin care copiii își pot petrece vacanța de vară într-o atmosferă prietenoasă și rustică, ce amintește de curtea bunicilor de la țară. Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiție și cultură și de a duce meșteșugurile tradiționale mai departe.

Timp de 4 săptămâni, meșteri populari din întreagă țară se vor alătură proiectului și vor lucra alături de copii, învățându-i pe aceștia tainele meșteșugurilor populare: olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecționat păpuşi, măşti și podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn și pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, dar pictură pe șevalet, gravură, dansuri populare, modelaj în lut, confecționat jucării din lemn.

Înscrierile au loc atât la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Șos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 și 15:00, iar vineri între orele 10:00 și 13:00, cât și online, la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro

Pentru mai multe detalii privind înscrierea, cât și pentru programul detaliat al taberei puteți vizita website-ul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” aici. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here